Ovnbagte frikadeller med gulerødder
Utroligt velsmagende ovnbagte frikadeller med gulerødder, der gør dem dejligt saftige, selvom de er helt uden æg. Det er ekstra nemt at lave frikadeller i ovnen, og man sparer tilmed på fedtstoffet til stegning.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g hakket svinekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 rødløg
- 150 g gulerødder
- 2 spsk mel
- 1⁄2 tsk peber
- 1⁄2 hønsebouillonterning
- 1⁄2 dl vand (kogende)
- 3⁄4 dl mælk
Sådan laver du frikadellerne
Forvarm ovnen til 225 grader.
Rør kød og salt grundigt sammen til en sej masse.
Hak rødløg fint, og riv gulerødder. Tilsæt begge dele til farsen sammen med mel og peber, og rør det godt sammen.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og bland det med mælken. Rør mælkeblandingen i frikadellefarsen.
Form til frikadeller (ca. på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen, og skru ned på 190 grader. Steg frikadellerne i 15 minutter, eller til de er gennemstegte.
Hvad skal du servere til?
Find masser af lækkert tilbehør til frikadeller her.
Næringsindhold for frikadeller med gulerødder
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 292 kcal | 875 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 38 g |
Protein | 36 g | 107 g |
Fedt | 10 g | 30 g |