Pandekagedej - nem opskrift
Se hvordan du nemt laver en pandekagedej, der giver tynde og lækre pandekager med sprøde kanter.
Ingredienser
til 14 stk- 50 g smør
- 5 æg
- 200 g mel
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker (kan undlades)
- 1 knsp salt
- 4 dl mælk
- smør eller olie til stegning (eller en blanding)
- Servér f.eks. med sukker eller sirup eller vaniljeis
Sådan laver du den bedste pandekagedej
- Smelt smørret, og lad det køle lidt af, imens du laver resten af pandekagedejen.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk melet i.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og halvdelen af mælken. Pisk godt, til du har en klumpfri dej.
- Pisk resten af mælken og det smeltede smør i, og lad evt. pandekagedejen hvile i køleskabet i ca. 20 minutter.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg pandekagerne i enten smør eller olie (smørret giver en god smag til pandekagerne, men olien er god, hvis du gerne vil have ekstra sprøde kanter).
- Hæld pandekagedej på, så panden bliver dækket af et tyndt lag dej. Ryst panden lidt samtidig med, at du vipper den, for at fordele dejen godt rundt på panden.
- Steg pandekagen, til den er lidt brun i kanten, og har sat sig på overfladen. Vend den, og steg den gylden på den anden side. Fortsæt med resten af dejen.
- Servér pandekagerne med f.eks. sukker, sirup eller vaniljeis til.
Se også:
Sunde pandekager uden mel og sukkerHemmeligheden bag helt sprøde pandekager
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan man fryse pandekagedej?
Ja, det kan man sagtens gøre. Lad den tø op i køleskabet inden brug.
Hvor længe kan dejen holde sig?
Holdbarheden er ca. 1-2 dage på køl, så du kan sagtens gemme pandekagedejen, hvis der er noget tilovers.
Kan man lave den dagen før?
Ja, du kan fint lave dejen dagen før, du skal bage pandekagerne.
Hvorfor skal den hvile?
Hviletiden på køl gør, at dejen sætter sig, så pandekagerne hænger bedre sammen, når de steges.
Kan man lave dejen uden mælk, smør eller æg?
Nej, ikke i dette tilfælde, men er du på udkig efter en pandekageopskrift uden disse ingredienser, kan du se denne opskrift på veganske pandekager.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Tid til at lave dejen: 5 min.
Evt. hviletid: 20 min.
Stegetid: 20 min.
Samlet tidsforbrug: uden hviletid eller 45 min., hvis dejen skal hvile.
Næringsindhold for pandekagerne
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 149 kcal | 2092 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 241 g |
Protein | 5 g | 70 g |
Fedt | 7 g | 91 g |
Næringsberegningen er inklusiv smør til stegning, men ikke tilbehøret.