Pandekagelagkage med chokolade
Hvis du troede, du var vild med pandekager, så vent til du smager den her pandekagelagkage med chokolade. Den er helt fortryllende, og så slipper du for at rulle hver pandekage, for fyldet er allerede på.
Ingredienser
til 1 stkCreme
- 2 blade husblas
- 2 1⁄2 dl piskefløde
- 150 g chokolade (lys eller mørk)
Pandekager
- 20 g smør
- 250 g hvedemel
- 3 æg
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 5 1⁄2 dl mælk
- smør til panden
Forslag til pynt
- 125 g friske hindbær
- 50 g mørk chokolade
- 50 g hvid chokolade
Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5-10 minutter, imens du forbereder det næste. Kog fløden op, og hak chokoladen. Kom chokoladen i en skål, der kan tåle varme, og hæld den varme fløde henover. Lad chokoladen smelte.
Vrid husblassen for vand, og rør den i den varme chokoladecreme, så husblassen smelter. Kom et lag husholdningsfilm over cremen – filmen skal helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens. Stil cremen på køl i ca. 2 timer, imens du laver pandekagerne.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Si melet i en skål. Kom sukker, vaniljesukker, salt og æg i, og pisk det sammen. Hæld smør og mælk i, og pisk det hele sammen til en pandekagedej. Steg pandekagerne i smør på en pande, til de er gyldne. Lad dem derefter køle af.
Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den ganske kort – hvis du pisker for længe, risikerer den at skiller. Læg en pandekage på et fad, og smør lidt creme på den. Læg derefter en pandekage ovenpå, og fortsæt til der ikke er flere pandekager og mere creme. Top med friske hindbær og hakket mørk og hvid chokolade.