Pandekager med et æg
Se hvordan du laver de lækreste pandekager med et enkelt æg. De tager endda kun 10 minutter at lave.
Ingredienser
til 4 stk- 1 æg
- 1 spsk sukker
- evt. 1⁄2 tsk vaniljesukker
- 6 spsk mel
- 1 dl mælk
- ca. 1 spsk smør eller olie til stegning
Servér f.eks. med:
- sukker eller flormelis eller sirup
- vaniljeis eller flødeskum
Sådan laver du pandekager med kun ét æg
- Slå ægget ud i en skål.
- Tilsæt sukker, evt. vaniljesukker, mel og halvdelen af mælken.
- Pisk dejen godt sammen, til der ikke er nogen klumper.
- Pisk den resterende mængde mælk i pandekagedejen.
- Steg pandekagerne i smør eller olie på en pande ved middelhøj varme.
- Vend først pandekagerne, når kanterne er blevet lidt brune - så går de ikke i stykker.
Se også:
Nemme pandekager med 2 ægBananpandekager uden ægSunde pandekager med havregryn
Hvor mange personer er der til?
Det kan være meget forskelligt, hvor mange pandekager én person kan spise, men jeg regner som regel med 2 pandekager per person til dessert. Man får 4 pandekager ud af 1 portion pandekagedej med ét æg, så der er til 2 personer.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for pandekagerne
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 116 kcal | 465 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 55 g |
Protein | 4 g | 16 g |
Fedt | 5 g | 20 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pandekager - ikke tilbehøret.
2 andre lækre kager der kan laves med 1 æg
Når du kun har 1 æg, og kagesulten melder sig, kan jeg også anbefale disse ultra hurtige kage-opskrifter:
Nutella-kage i kop (kun 4 ingredienser)Citronkage i kop uden mælk