Pandekager med et æg
Se hvordan du laver de lækreste pandekager med et enkelt æg. De tager endda kun 10 minutter at lave.
Ingredienser
til 4 stk- 1 æg
- 1 spsk sukker
- evt. 1⁄2 tsk vaniljesukker
- 6 spsk mel
- 1 dl mælk
- ca. 1 spsk smør eller olie til stegning
Servér f.eks. med:
- sukker eller flormelis eller sirup
- vaniljeis eller flødeskum
Sådan laver du pandekager med kun ét æg
- Slå ægget ud i en skål.
- Tilsæt sukker, evt. vaniljesukker, mel og halvdelen af mælken.
- Pisk dejen godt sammen, til der ikke er nogen klumper.
- Pisk den resterende mængde mælk i pandekagedejen.
- Steg pandekagerne i smør eller olie på en pande ved middelhøj varme.
- Vend først pandekagerne, når kanterne er blevet lidt brune - så går de ikke i stykker.
Se også:Nemme pandekager med 2 æg
Bananpandekager uden æg
Sunde pandekager med havregryn
Hvor mange personer er der til?
Det kan være meget forskelligt, hvor mange pandekager én person kan spise, men jeg regner som regel med 2 pandekager per person til dessert. Man får 4 pandekager ud af 1 portion pandekagedej med ét æg, så der er til 2 personer.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for pandekagerne
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 116 kcal | 465 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 55 g |
Protein | 4 g | 16 g |
Fedt | 5 g | 20 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pandekager - ikke tilbehøret.
2 andre lækre kager der kan laves med 1 æg
Når du kun har 1 æg, og kagesulten melder sig, kan jeg også anbefale disse ultra hurtige kage-opskrifter:Nutella-kage i kop (kun 4 ingredienser)
Citronkage i kop uden mælk