Pandekager med jordbær og chokoladesovs
Desserter behøver ikke være svære for at smage godt, og de her pandekager smager fantastisk i kombination med friske jordbær, luftig flødeskum og en super nem chokoladesovs, der tilmed er hurtig at lave.
Ingredienser
til 4 personerPandekager
- 4 æg (M/L)
- 1⁄2 dl vand
- 3 dl hvedemel
- 1 1⁄2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- ca. 2 1⁄2 dl mælk
Chokoladesauce
- 1 dl piskefløde
- 75 g mørk chokolade
Derudover
- 300 g friske jordbær
- 2 dl piskefløde
- jordbærsyltetøj
- evt. frisk mynte
Pandekager:
Pisk æg og vand sammen. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål for sig, og kom det derefter op i æggeblandingen. Pisk, til massen er ensartet. Tilsæt derefter mælk lidt ad gangen, til du har den ønskede konsistens.
Bag pandekagerne på en pande i lidt smør. Der skulle gerne blive til to pandekager pr. person. Opbevar dem på en tallerken dækket til med sølvpapir.
Chokoladesauce:
Smelt chokolade og fløde sammen. Det kan enten gøres i vandbad eller i en tykbundet gryde.
Pisk fløden til flødeskum, og kom den evt. i en sprøjtepose med en stjernetylle.
Smør jordbærsyltetøj på pandekagerne, fold dem til kuverter, og læg to kuverter på hver tallerken. Pynt med flødeskum på den anden side af tallerkenen, og kom til sidst de skivede jordbær på. Hæld chokoladesaucen udover, og pynt evt. med lidt frisk mynte.
Tip:
Denne dessert mætter meget, så hvis du allerede har fået en stor middag, kan du med fordel halvere mængden. Det kan du gøre i ingredienslisten, så det passer til det antal mennesker, du skal lave desserten til.