Blomkålsris på panden
Skift de traditionelle ris ud med sunde og overraskende lækre blomkålsris. Svits dem på panden inden serveringen, og tilsæt f.eks. hvidløg eller dine yndlingskrydderier.
Ingredienser
til 2 personer- 1 hoved blomkål
- 1 spsk olie
- salt
- peber
- evt. 1 fed hvidløg eller krydderi efter smag (f.eks. chili, karry osv.)
Skyl blomkålen og lad den dryppe af. Dup den evt. med lidt køkkenrulle.
Riv den på den grove side af rivejernet.
Svits blomkålsrisene i olie på en pande ved høj varme - evt. sammen med finthakket hvidløg eller krydderier efter smag. Blomkålen skal ikke tage farve, eller blive blød, så den skal kun svitses et øjeblik.
Smag til med salt og peber, og servér.
Se også:
Sådan laver man blomkålsris i ovnen
Hvad kan man servere blomkålsrisene til?
Blomkålsris er suverænt godt tilbehør - i særdeleshed, hvis man spiser low carb, hvor jeg især kan anbefale at servere blomkålsrisene til en af følgende retter:
Koteletter i fad med bacon og paprikasovsMega nem kylling i karry i fadKylling i fad med pikantsovs og grøntsagerLækre oksedeller i fad med tomat-flødesovsKanongod paprikagryde med pølser
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 132 kcal | 264 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 13 g |
Protein | 6 g | 13 g |
Fedt | 8 g | 15 g |
Low carb madplan med blomkålsris
Blomkålsris er fantastisk tilbehør, hvis man spiser low carb eller LCHF. Derfor er de også med i denne lækre madplan, hvor der er skruet ned for kulhydraterne og op for smagen.
Kan man bruge blomkålsris fra frost?
Det kan man sagtens, men jeg synes, det bliver bedst, hvis man bruger frisk blomkål. Frosne blomkålsris kan godt have tendens til at blive lidt smattede i konsistensen.