Paprikagryde i ovn
Hvem elsker ikke en god paprikagryde? Her er hele herligheden tilberedt i ovnen, så det stort set passer sig selv. Den lækre paprikasovs giver masser af smag til retten, som er perfekt serveret med ris, kartoffelmos eller pasta til.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g champignoner
- lidt smør
- 200 g bacontern
- 4 peberfrugter
- 2 løg
- 1 hønsebouillonterning
- 3 dl vand (kogende)
- 70 g tomatpuré
- 3 spsk paprika (mild)
- 2 1⁄2 dl fløde
- 2 1⁄2 dl mælk
- 1 1⁄2 tsk salt
- lidt sukker
- peber
- ca. 600 g kyllingeinderfilet
- evt. lidt persille til pynt
Serveringsforslag
- ris
- pasta
- kartoffelmos
Sådan laver du paprikagryde i ovnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rens champignonerne grundigt for jord, og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i den ene side af et ildfast fad, og kom små smørklatter ovenpå. Drys med lidt salt og peber.
Fordel baconternene i den anden side af det ildfaste fad, og sæt det i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl imens peberfrugter, og skær dem i små tern. Husk at fjerne de hvide hinder og kerner. Pil løg, og hak dem fint. Tilsæt peberfrugter og løg til fadet, og steg det hele yderligere 10 minutter.
Lav paprikasovsen
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og tilsæt dernæst koncentreret tomatpuré, paprika, fløde, mælk og salt. Rør det godt sammen, og krydr med en smule sukker og lidt peber.
Tag fadet med bacon, champignoner, løg og peberfrugter ud af ovnen. Hvis du gerne vil bevare lidt af baconternenes sprødhed, kan du tage dem op af fadet nu og drysse dem over den færdige ret senere. Ellers lader du dem bare blive i fadet, så de kan give smag til sovsen.
Hæld paprikasovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det hele godt sammen.
Tilsæt kylling og steg færdig i ovnen
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem oveni paprikasovsen. Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt og mør.
Servér paprikagryden med f.eks. ris, pasta eller en god kartoffel- eller grøntsagsmos.
Se også:
Denne ufatteligt lækre jægergryde - den smager ganske enkelt forrygende.
Forslag til tilbehør
Jeg serverer som regel paprikagryden med ris og evt. et stykke godt brød til. Det er dog også rigtig lækkert med kartoffelmos eller pasta til.
Low carb tilbehør
Spiser du LCHF eller low carb, kan du servere retten med f.eks.:
Pandestegte blomkålsrisSuper nem blomkålsmosCremet broccolipuré
Salater der passer til paprikagryde
Vil du gerne servere en salat til paprikagryden, kan jeg anbefale disse:
Lækker salat med spidskål og ærterRåkostsalat med god dressingCremet blomkålssalat med nødder
Tip:
Hvis du vil være helt sikker på, at baconternene bliver sprøde, kan du tilberede dem for sig selv i et andet fad eller stege dem på en pande. Champignonerne kan nemlig godt afgive en del væske, som kan gøre det svært for baconen at blive sprød.
Kan man bruge andet kød?
Man kan sagtens bruge andet kød som erstatning for kyllingeinderfileterne. Koteletter og hakkebøffer skal ca. have samme tid (20-25 min.), mens f.eks. svinemørbrad og almindelige kyllingefileter skal have 30-35 min.
Næringsindhold for paprikagryden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 723 kcal | 2890 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 97 g |
Protein | 50 g | 199 g |
Fedt | 47 g | 186 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på "paprikagryden" - ikke tilbehøret.