Påskeæg med appelsin
Lav dine egne påskeæg! I denne variant blandes marcipanen med appelsinsaft, som giver et friskt modspil til marcipanens sødme. Når æggene dyppes i hvid chokolade bliver godt kun bedre og de nu snehvide æg er klar til at blive dekoreret smukt med kontraster af orange appelsinskal og mørk chokolade.
Ingredienser
til 20 stk- skallen af 1 økologisk appelsin
- 1⁄2 dl vand
- 5 spsk sukker
- 400 g marcipan
- saften af 1⁄2 appelsin
- 250 g hvid overtrækschokolade
- lidt mørk overtrækschokolade
Skallen af appelsinen skæres i små tynde strimler. Det kan gøres med et citrusjern eller en kniv. Det hvide på skrællen må ikke komme med, og det er vigtigt, at appelsinen er økologisk (ikke er sprøjtet).
Kom strimlerne i en gryde med vand og sukker, og kog det ca. 10 minutter. Pas på det ikke koger tørt. Tag strimlerne op af vandet.
Ælt appelsinsaften ind i marcipanen. Form små påskeæg af marcipanmassen.
Smelt den hvide chokolade i ovnen ved 50 grader. Det er nemmest at arbejde med chokoladeknapper.
Dyp æggene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir. Det gøres nemmest med en gaffel, hvor de to midterste tænder er bøjet op, så de holder på påskeægget mens det dyppes i chokoladen.
Kom et par strimler syltet appelsin på toppen, inden chokoladen størkner.
Lad chokoladen størkne.
Kom lidt smeltet mørk chokolade i en plasticpose og klip et meget lille hul i et af hjørnerne og sprøjt et par striber chokolade hen over påskeæggene.
Jo tyndere appelsinstrimlerne og chokoladestriberne er jo finere resultat.
Overflødige chokoladekanter skæres af med en kniv, så æggene ser pæne ud, men først når chokoladen er helt tør.