Påskeæg med blommer i Madeira
En karakteristisk udgave af det traditionelle påskeæg. Mørk chokolade og marcipan omslutter et stykke blomme i madeira, hvis smag derved ikke bliver alt for dominerende. Dekoreres smukt med grøn pistacienød og violet pynt.
Ingredienser
til 20- 400 g marcipan
- 5 blommer i madeira på glas
- 250 g mørk overtrækschokolade
- pistacienødder
- violet kagepynt fra Dr. Oetker
- sølvstøv
Stenene fjernes fra blommerne, og hver blomme skæres i 4 stykker.
Skær marcipanen i skiver. Tryk skiverne lidt flade, så de bliver større.
Læg et stykke blomme på hver marcipanskive og fold marcipanen omkring blommestykket. Form marcipankuglerne til påskeæg.
Hak pistacienødderne fint.
Hak eventuelt også den violette kagepynt, så stykkerne bliver mindre.
Smelt chokoladen i ovnen ved 50 grader.
Dyp æggene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir. Det gøres nemmest med en gaffel, hvor de to midterste tænder er bøjet op, så de holder på ægget.
Drys pistacienødder, violet kagepynt og sølvstøv på påskeæggene, inden chokoladen størkner.
Overflødig chokolade skæres af med en kniv, så æggene ser pæne ud, men først når chokoladen er helt tør.