Påskeæg med portvin og ristede hasselnødder
Hjemmelavede påskeæg er en dejlig delikatesse og i denne variant giver portvinen diskret marcipanmassens smag ekstra dybde, mens hasselnødder tilføjer nøddesmag, et let knasende bid og også udgør dekorativt drys.
Ingredienser
til 25 stk- 500 g marcipan
- 1⁄4 dl portvin
- 7 spsk hasselnøddeflager
- 350 g mørk overtrækschokolade
- lidt lys overtrækschokolade
- lidt hvid overtrækschokolade
Rist nødderne på en tør pande. Pas på de ikke bliver sorte.
Ælt portvinen og de fleste af nødderne ind i marcipanen – gem lidt nødder til pynt.
Form massen til påskeæg.
Smelt chokoladen i et ildfast fad ved 50 grader i ovnen.
Dyp æggene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir. Det er nemmest at gøre med en gaffel, hvor de to midterste tænder er bøjet op, så de holder ægget mens det dyppes i chokoladen.
Drys nødder på toppen af æggene, inden chokoladen størkner.
Når chokoladen er størknet, kan der laves striber med lys og hvid chokolade ovenpå æggene. Det gøres ved at smelte henholdsvis lys og hvid chokolade i hver sit ildfaste fad ved 50 grader i ovnen. Når det er smeltet fyldes det i hver sin plasticpose. Der klippes et lille hul i posens ene hjørne, hvorefter der kan sprøjtes striber på æggene.
Overflødige chokoladekanter skøres af med en kniv, så æggene ser pæne ud, men først når chokoladen er helt tør.