Pasta med rejer, hvidløg og fløde
Skøn ret med frisk pasta, stegte rejer, hvidløg og en skøn sauce af fløde, hvidvin og citron, der på én gang gør retten cremet og frisk i smagen. Pastaretten er nem at lave, og den kan være færdig i løbet af bare 20 minutter.
Ingredienser
til 2 personer- 200 g rejer
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie (smagsneutral)
- 1 spsk smør
- 1⁄2 dl hvidvin
- 1 dl fløde (helst piskefløde)
- 1⁄2 citron
- salt
- peber
- 250 g frisk pasta
- evt. revet parmesanost
Start med at gøre rejer klar og steg dem
Sørg for, at rejerne er tøet op og helt tørre (de kan evt. duppes med køkkenrulle), og kom dem så op i en skål.
Pres hvidløg, og tilsæt det sammen med olie. Lad det evt. marinere en halv time, hvis du har tid til det.
Steg rejerne gyldne i smørret på en pande ved middelvarme.
Tilsæt hvidvin og fløde
Tilsæt hvidvin, når rejerne har fået lidt farve på begge sider. Lad det bruse af, og tilsæt så fløde og citron.
Lad det komme op og boble, og tag det derefter af varmen med det samme. Smag til med salt og peber.
Kog pasta og vend retten sammen
Kog den friske pasta efter anvisning på pakken.
Kom den kogte pasta over i panden med rejerne og flødesaucen, og bland det hele godt sammen.
Server pastaretten straks. Drys evt. med lidt revet parmesanost, eller server det i en skål ved siden af.
Se også denne rigtig hurtige opskrift på frisk pasta med laks, spinat og fløde.
Næringsindhold for pasta med rejer i flødesovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 750 kcal | 1500 kcal |
Kulhydrat | 67 g | 134 g |
Protein | 32 g | 64 g |
Fedt | 37 g | 75 g |
Næringsberegningen omfatter ikke ekstra parmesan til drys.