Pasta med salvie
Denne opskrift på pasta med sprødstegte salvieblade er en dejlig nem hverdagsret, som ikke tager mere end 10 minutter at lave. Smør, parmesan og salvie er det perfekte tilbehør til f.eks. tortellini eller ravioli.
Ingredienser
til 2 personer- 250 g pasta (gerne tortellini eller ravioli)
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- ca. 16 blade salvie
- salt
- peber
- parmesanost
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Tortellini eller ravioli er mest oplagt at bruge, og salvie passer til det meste fyld. Jeg brugte tortellini med spinat og ricotta.
Kom olivenolie og smør på en pande, og skru op til middelhøj varme. Kom salviebladene på panden, når smørret har bruset af. Lad dem svitse med i 5 minutter, så de bliver sprøde. Tag panden af varmen, og krydr med salt og peber.
Kom pastaen på panden, så den bliver vendt i fedtstoffet, og anret den derefter i portioner. Kom de sprøde salvieblade på til sidst, og drys med lidt parmesan.