Pasta i ovn med bacon og broccoli
Lækker og mild pastaret i ovn med bacon og broccoli, som både børn og voksne vil elske. Retten er ultranem at lave, så den passer perfekt ind i en travl hverdag.
Ingredienser
til 2 personer- 8 skiver bacon
- 150 g pasta
- 130 g broccoli eller aspargesbroccoli
- 1 1⁄2 dl mornaysauce
- 100 g revet ost
- salt
- peber
Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader, og sæt bagepladen i ovnen. Steg baconen sprødt i de ca. 20 minutter, det tager for ovnen at forvarme. Der kan være forskel på ovne, så hold øje med, at det ikke brænder på, og giv det evt. lidt længere tid, hvis baconen ikke er sprød efter de 20 minutter.
Kog imens pastaen i letsaltet vand, til den næsten er al dente. Pastaen skal efterfølgende bages i ovnen, så hæld vandet fra, inden den er helt færdigkogt.
Skær broccoli eller aspargesbroccoli ud i mindre buketter. Skær de sprøde baconskiver i mindre stykker.
Bland pasta, broccoli og bacon sammen med mornaysaucen og halvdelen af osten i et ovnfast fald. Krydr med salt og peber, og drys resten af osten på toppen.
Bag pastaretten i ca. 10 minutter – sæt evt. ovnen på grill, så osten smelter og bliver gylden.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale dette mega lækre pastafad med hakket oksekød.
Skal der ekstra grønt til retten?
Hvis du gerne vil have lidt ekstra grøntsager til retten, er det super lækkert med en dejlig broccolisalat til, f.eks. en af disse:
Lækker broccolisalat med fetaBroccolisalat med gulerødder og honningdressingNem broccolisalat med majs og creme fraiche
Næringsindhold for pastaretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 790 kcal | 1580 kcal |
Kulhydrat | 65 g | 129 g |
Protein | 36 g | 71 g |
Fedt | 42 g | 85 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pasta med bacon og broccoli - ikke eventuelt andet tilbehør.