Pasta med laks og grøntsager
Cremet pastaret med friske, sprøde grøntsager, som ikke bare tilføjer smag, men også lyser flot og farverigt op på tallerkenen. Laksens røgede smag går godt til den milde sauce og den lyserøde fisk tager sig også indbydende ud.
Ingredienser
til 2 personer- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 100 g sukkerærter
- 1 squash (lille)
- 2 spsk olie
- ca. 1⁄2 tsk paprika
- 2 dl madlavningsfløde
- salt
- lidt peber
- 250 g frisk pasta
- ca. 150 g varmrøget laks
Vask alle grøntsagerne. Skær peberfrugterne og sukkerærterne i tynde strimler. Skær squashen i tynde strimler, eller gør som mig og brug en maskine, der laver grøntsager om til "spaghettistrimler".
Varm olie og paprika i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og steg dem i et par minutter. De skal stadig være sprøde. Tilsæt fløde, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og bland derefter den kogte pasta med grøntsagerne i saucen.
Anret evt. i en skål eller portionsanret på tallerkener med den varmrøgede laks på toppen.
Du kan også købe en laks, du selv steger eller bager i ovnen, men en færdigkøbt varmrøget laks passer fint til retten og er dejlig nem til hverdag.