Pasta med pesto og bacon
Den her ret er simpel mad, når det er allerbedst. Den friske pasta vendes i en lækker flødesovs med pesto og får selskab af sprød bacon, ristede pinjekerner og revet parmesanost. Jeg brugte fersk fettucine med spinat, men du kan sagtens bruge en anden slags.
Ingredienser
til 2 personer- 75 g pinjekerner
- lidt salt
- 300 g bacontern
- 2 1⁄2 dl fløde
- 2 spsk grøn pesto
- 250 g frisk pasta
- revet parmesanost
- evt. frisk basilikum
Rist pinjekernerne på en tør stegepande sammen med lidt salt, til de er gyldne. Læg dem til side til senere.
Steg bacon, til det er sprødt, og stil det til side i en skål, men lad fedtet blive på panden. Skru varmen ned til det laveste, og hæld fløde på panden. Bland pestoen i, og lad det simre en smule.
Kog den friske pasta efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen i saucen med fløde og pesto.
Anret pastaen på en tallerken, og drys rundhåndet med bacon, revet parmesan og de ristede pinjekerner. Pynt gerne med frisk basilikum inden servering.
Se også:
Nem one pot pasta med bacon og broccoli
Næringsindhold for pasta med pesto, fløde og bacon
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1656 kcal | 3311 kcal |
Kulhydrat | 72 g | 143 g |
Protein | 50 g | 99 g |
Fedt | 131 g | 262 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde parmesan pr. person.