Pastasalat med spinat, tomat og feta
Fuldstændig fænomenal pastasalat med en lækker blanding af grøn spinat, dejlige tomater og cremet feta. Salaten får ekstra meget smag fra stegte peberfrugter og lidt herlig knas fra ristede pinjekerner. Alt i alt en uimodståelig kombination.
Ingredienser
til 5 personer- 300 g pasta
- 50 g pinjekerner
- 3 peberfrugter
- lidt olivenolie (til stegning)
- 2 bdt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 dl olivenolie
- salt
- 500 g cherrytomater
- 75 g babyspinat
- 200 g feta
Sådan laver du pastasalaten
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har fået lidt farve. Kom dem op i en skål, og sæt dem til side til senere.
Fjern kerner og hvide hinder fra peberfrugterne, og skær dem i skiver. Steg dem i en smule olivenolie i ca. 10 minutter på en pande ved middel varme, til de har fået lidt farve og er blevet bløde i det.
Blend eller mos basilikum og hvidløg grundigt, og bland det med olivenolie. Smag til med salt. Bland det sammen med den kogte pasta, og vend det dernæst sammen med pinjekernerne og de stegte peberfrugter.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i mindre stykker. Skyl spinaten grundigt. Bland både tomater og spinat sammen de øvrige ingredienser.
Smuldr feta i pastasalaten, og så er den klar til servering.
Jeg kan også anbefale den her, som kan laves både med og uden dressing:
Klassisk kold pastasalat