Pastasalat med røget makrel
Røget makrel er sundt og velsmagende. Sammensæt fisken med pasta, en frisk dosis løg og persille samt smukke, sorte oliven. Server med en syrligt-sød dressing og du har en rigtig sommer-pastasalat (som kan spises året rundt!).
Ingredienser
til 2 personer- 250 g pasta
- 1 rødløg eller alm. løg
- 1 bdt persille
- 1 bdt purløg
- 200 g ærter
- 100 g sorte oliven (drænet vægt)
- ca. 200 g røget makrel
Dressing
- saften af 1⁄2 citron
- 2 spsk dijonsennep
- 3 spsk flydende honning
- olie efter smag
- salt
- peber
Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Hak rødløget fint. Skyld persille og purløg og hak/klip det fint. Kom det i en salatskål.
Hvis der bruges frosne ærter optøes de i lunkent vand. Lad vandet dryppe af inden ærterne kommes i skålen.
Lad de sorte oliven dryppe af og kom dem i salatskålen.
Fjern skind og ben fra den røgede makrel. Bræk "kødet" i mundrette stykker og kom dem i skålen.
Bland den kogte, afdryppede og let afkølede pasta i salaten.
Dressing som passer godt til pastasalaten:
Bland citronsaft, sennep og honning sammen. Tilsæt olie lidt ad gangen mens der røres. Smag til med salt og peber.
Servér pastasalaten med dressingen ved siden af, så folk selv kan bestemme hvor meget de vil have på.
Den røde dressing her er også god til pastasalaten, hvis du vil have en med creme fraiche