Pavlova med råcreme
Lækker pavlova med fyldig råcreme og friske bær på en sprød marengsbund. Den er nem at lave og smuk at servere.
Ingredienser
til 8 personerMarengsbund
- 3 æggehvider
- 1 nip salt
- 190 g sukker
- 1 stænk eddike (f.eks. ris- eller hvidvinseddike)
Råcreme
- 2 dl piskefløde
- 1⁄2 vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 3 æggeblommer
Pynt
- ca. 400 g friske bær
- frisk mynte
Marengsbund
Kom æggehvider og salt i en skål, og pisk det stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker. Bliv ved med at piske marengsmassen, til sukkeret er opløst. Det tager ca. 10-15 minutter. Tilsæt til sidst eddike, og pisk i yderligere 1 minut.
Kom marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en ske eller en palet til at forme massen til en cirkel på ca. 26 cm i diameter.
Bag marengsbunden i ca. 1 time ved 90 grader varmluft. Lad den derefter køle helt af.
Råcreme
Pisk fløden til flødeskum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug sukkeret til at skille kornene ad, og kom derefter den friske vaniljesukker i en skål sammen med æggeblommerne. Pisk æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt, og bland det derefter med flødeskumment.
Samling af pavlovaen
Fordel råcremen på marengsbunden. Pynt med de forskellige bær. Hvis du bruger jordbær, kan du med fordel skære dem i kvarte. Kom til sidst den friske mynte på kagen, og server den straks, eller opbevar den på køl, til den skal serveres.
Tip:
Hvis du vil have bærrene til at skinne, kan du vende dem med lidt sukkersirup.