Perlebygsalat med rødbeder og feta
Denne lækre perlebygsalat er fyldt med dejlige ingredienser som rødbeder og feta, og salaten er både fyldig og cremet. Den kan serveres til alt fra oksekød eller kalkun til fisk - eller som et måltid i sig selv.
Se også: Anderledes råkost med rødbede
Ingredienser
til 2 personer- 2 dl perlebyg
- 2 l vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 350 g rødbeder
- 200 g grønne bønner (helst friske)
- 100 g feta
- evt. balsamico
Kom perlebyg, vand og grønsagsbouillon i en gryde. Bring det i kog, og lad det småkoge i 15 minutter.
Skræl rødbeder, og skær dem i små tern. Skyl bønnerne, skær enderne af, og skær dem i små stykker. Tilsæt rødbederne til gryden med perlebyggen, når den har kogt i 15 minutter.
Lad det koge i yderligere 15 minutter, og tilsæt derefter de grønne bønner. Lad det koge i yderligere 4 minutter.
Tag gryden af varmen, hæld det overskydende vand fra.
Skær feta i tern. Lad perlebygsalaten køle af, før fetaen blandes i/drysses over.
Server evt. med balsamicoeddike som dressing.