Persillerodssuppe
Rodfrugter er det nye sort og de er oplagte at bruge i supper.
Persillerod stammer fra Middelhavsområdet og som navnet antyder, har de en mild smag af persille. De giver naturligt en god, afrundet smag til suppen, hvorfor man ikke behøver tilsætte et hav af krydderier for at gøre den velsmagende.
Fornemmelsen af den bløde suppe mod tungen får modspil af den sprøde rugbrødscrunch, som giver retten bid.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 kg persillerod
- 300 g kartofler
- 2 løg
- 2 spsk smør
- 1 1⁄2 l hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- salt
- peber
tilbehør
- 3 skiver rugbrød
- f.eks. persille eller kørvel
- syltede rødløg (se opskrift her)
Skræl persillerødder og kartofler. Skær dem i mindre stykker. Hak løgene.
Svits løg, persillerødder og kartofler i smør i en gryde.
Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Lad den simre under låg indtil rodfrugterne er møre.
Tag gryden af varmen og blend suppen (det er nemmest med en stavblender).
Bring persillerodssuppen i kog igen. Tilsæt piskefløde under omrøring. Smag til med salt og peber.
Hak rugbrødet fint og rist det på en tør pande eller i ovnen, til det er knasende sprødt.
Servér persillerodssuppen med rugbrødscrunch, frisk persille og syltede rødløg.