Pizzadej med durum
Pizzadej er faktisk overraskende nemt og billigt at lave selv. Denne version er med durum, og det giver ikke bare den dejligste sprød bund, men også et autentisk rustikt udseende. Pizzabunden ender med at bliver tynd, men skorpen forbliver luftig indeni.
Ingredienser
til 1 portion- 30 g gær
- 5 dl vand
- 2 tsk salt (fint)
- 1 tsk sukker
- 300 g durummel
- 350 g hvedemel
Bland gær, vand, salt og sukker, og rør, til ingredienserne er opløst i vandet. Tilsæt durummel, og rør rundt i dejen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Form dejen til boller på ca. 250 gram hver. 1 portion pizzadej giver ca. 5 pizzaer. Sæt bollerne til at hæve på bagepapir et lunt sted i ca. 1 time.
Form bollerne til pizzaer, og kom fyld på efter ønske. Bag pizzaerne i ovnen ved 240 grader i ca. 10-12 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
Næringsindhold for pizzadej med durummel
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 465 kcal | 2323 kcal |
Kulhydrat | 91 g | 454 g |
Protein | 16 g | 78 g |
Fedt | 2 g | 12 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve pizzadejen - ikke fyldet. Næringsindholdet pr. pizza tager udgangspunkt i, at 1 portion dej rækker til 5 pizzaer.
- Publiceret d.
- 29.04.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Opskrifter på pizza