Pizza med parmaskinke og spinat
Tilføj mere smag og kraft til din pizza. Det gøres simpelt med aromatisk topping som den lufttørrede, italienske parmaskinke, frisk og sund spinat samt cremede stykker af feta.
Ingredienser
til 2 personerDej
- 25 g gær
- 400 g hvedemel (gerne italiensk type 00)
- 1 tsk salt
- 2 dl vand (lunkent)
Fyld
- 1 pk parmaskinke
- 100 g fetatern
- 1 mozzarella ost (ca. 125 g., skåret i skiver)
- 20 oliven
- 1 løg (skåret i skiver)
- 1 håndfuld spinat
Tomatsovs
- 1 ds hakkede tomater
- 1 fed hvidløg
- oregano
- salt
- peber
- 1 1⁄2 tsk sukker
- salt
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og mel lidt efter lidt. Dejen æltes sammen. Overdæk dejen – med et viskestykke eksempelvis – og lad den stå et lunt sted og hæve i ca. 1 time.
Udrul dejen til enten én stor bund eller tre mindre bunde og læg den/dem på bagepladen. Derpå skal bunden(e) hæve yderligere 10 min.
Miks ingredienserne til tomatsovsen og kom sovsen ud over bunden(e). Skær løg i ringe, mozzarella i skiver. Fordel løgringene ud på bunden og kom så parmaskinke over, så det stort set dækker dejen. Derpå kommes oliven, fetaost og mozzarella over. Efter smag kan du komme lidt af spinaten på inden bagning, men gem gerne noget, så pizzaen efter bagning toppes med lidt frisk spinat. Drys med salt, peber og oregano.
Pizzaen bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 min. Fordel den resterende, friske spinat over og den er klar til servering.
- Publiceret d.
- 12.11.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Opskrifter på pizza