Pocheret æg med laks
Pocheret æg og laks er en klassisk kombination, simpelthen fordi det passer fænomenalt sammen. Bedre bliver det kun med asparges, græsgrøn dild og lyserøde radiser, som giver det kønne udtryk knivskarp friskhed og klar kulør.
Skift de sædvandlige leverpostejsmadder til frokosten ud med denne delikatesse eller anret det dekorativt og servér som en farverig forret.
Ingredienser
til 2 personer- 4 æg
- vand til kogning
- 1 dl eddike
- salt
- 6 radiser
- 10 asparges
- 250 g varmrøget laks
- rugbrød
- dild
Slå et af æggene ud i en lille skål eller et glas.
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike og salt. Rør rundt i vandet, så det "kører rundt". Tilsæt det udslåede æg. Brug evt. 2 skeer til forsigtigt at samle ægget, så det ikke bliver for spredt.
Lad ægget koge 3,5 minutter. Så bliver det smilende.
Gentag processen med de andre æg.
Skær aspargesene i mindre stykker (husk at brække de træede ender af først). Kog aspargesene i 2 minutter eller damp dem over de pocherende æg.
Skær radiserne i meget tynde skiver. Brug evt. en kartoffelskræller.
Bræk laksen i mundrette stykker.
Smuldr rugbrødet og rist det på en tør pande eller i ovnen.
Anret de pocherede æg med stykker af varmrøget laks, asparges og rugbrødskrymmel. Pynt med radiser og dild.