Pølsehorn med fuldkorn
Gode pølsehorn med tilpas meget fuldkornshvedemel, som gør dem sundere uden at det går ud over smagen og dejens konsistens.
Ingredienser
til 16 stk- 25 g gær
- 2 1⁄2 dl vand (lunkent - ikke for varmt)
- 1 spsk olie
- 200 g fuldkornshvedemel
- 1⁄2 tsk salt
- ca. 200 g hvedemel + lidt ekstra til at rulle dejen ud i
- 8 pølser
- evt. lidt mælk til pensling
Smuldr gæren ud i vandet og rør til gæren er helt opløst. Tilsæt olie og rør fuldkornsmelet i.
Tilsæt salt og rør/ælt hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er fast. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter.
Skær pølserne over på midten.
Drys lidt hvedemel ud på bordet. Del dejen i to og rul hver del ud til en cirkel. Skær hver cirkel i 8 "lagkagestykker".
Rul pølserne ind i dejen, og læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir (eller to bageplader afhængig af størrelsen).
Pensl evt. med lidt mælk og lad pølsehornene hæve 10 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader.
Sæt pølsehornene i ovnen og skru ned på 200 grader (bag kun 1 plade ad gangen).
Bag i 10-15 minutter afhængig af ovn - i min ovn fik de 15 minutter og det var helt perfekt.
Jeg kan også varmt anbefale opskriften på pølsehorn i en sund udgave med revet gulerod og squash, der gør dem dejligt saftige.