Pølsehorn med kyllingepølser
Skønne pølsehorn med kyllingepølser og et strejf af fuldkornsmel, der gør bagværket lidt sundere end den almindelige variant. Du kan også lave endnu sundere pølsehorn ved at komme grøntsager i dejen.
Ingredienser
til 18 stk- 5 dl mælk
- 25 g gær
- 25 g smør
- 1 tsk salt
- 150 g fuldkornshvedemel
- ca. 550 g hvedemel
- 18 kyllingepølser
- evt. ketchup
- æg til pensling
Lun mælken i mikroovn eller i en gryde, til det er fingervarm, og smuldr gæren heri. Smelt smørret, og bland det i mælken, når det er kølet lidt af.
Tilsæt salt og det grove mel. Kom så hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt, og stil den derefter til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time.
Del dejen i tre klumper, og rul dem ud til cirkler på ca. 30 cm. Skær dem ud til seks trekanter (ligesom en pizza). Kom evt. lidt ketchup i midten, og rul så en kyllingepølse ind i hver trekant. Fortsæt, til al dejen er brugt.
Lad dem hæve i ca. 20 minutter, og pensl dem så med sammenpisket æg. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Tip: Lav evt. en stor portion og frys dem ned, så der er noget nemt og lækkert til madpakken.