Pølsehornsdej - bedste dej til pølsehorn
Verdens bedste pølsehornsdej, der giver de mest luftige og bløde pølsehorn.
De er virkelig gode, og dejen er ovenikøbet rigtig nem at arbejde med.
Ingredienser
til 16 stk- 25 g gær
- 2 dl mælk eller vand
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel (plus lidt ekstra til udrulning)
- evt. 2 spsk smør (blødt) eller olie (så bliver pølsehornene ekstra bløde)
Derudover
- pølser (jeg brugte brunch pølser, da de passer godt i størrelsen)
- æg til pensling
Sådan laver du den bedste pølsehornsdej
Rør gæren ud i mælk (eller vand), og tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og smør eller olie (hold lidt af melet tilbage, hvis du ikke putter smør eller olie i dejen).
Ælt dejen godt igennem i 6-8 minutter, til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i trekanter. Læg pølser på, og rul dejen sammen til pølsehorn. Lad dem efterhæve i 30-45 minutter.
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15-16 minutter.
Tip til ekstra luftige pølsehorn
Hvis du vil have ekstra luftige pølsehorn, kan du bage dem med damp de første 5 minutter.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og lad den forvarme sammen med ovnen. Hæld kogende vand i den varme bradepande, lige så snart du har sat pølsehornene i ovnen, og luk ovndøren hurtigt. Tag bradepanden ud igen efter de første 5 minutter af bagetiden.
Se også:
Hurtige pølsehorn med færdiglavet dej
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål herunder:
Kan man lave dejen hurtigere?
Du kan lave en hurtigere dej på to forskellige måder. For det første kan du hæve mængden af gær til 50 gram i stedet for 25 gram. Så kan du nøjes med at lade dejen hæve i 30 minutter, og de formede pølsehorn skal kun efterhæve 15-20 minutter.
Den anden metode er at beholde gærmængden, som den er, men at bruge ovnen som hæveskab. Tænd ovnlyset i ovnen, og kom et lille fad med lidt kogende vand i i bunden af ovnen. Ovnlyset varmer ovnen en lille smule op, og vandet skaber damp, som giver gode hæveforhold for dejen. Sæt dejen ind, og lad den hæve i 20-30 minutter.
Kan dejen koldhæves?
Ja, det kan du sagtens gøre. Skru mængden af gær ned til 10 gram, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 45-60 minutter, inden du kommer den på køl til langtidshævning.
Lad dejen hæve i køleskabet i alt fra 8-24 timer.
Kan man erstatte hvedemelet med grovere mel?
Du kan godt erstatte 75-100 gram af hvedemelet med en grovere meltype. Pølsehornene bliver dog mindre luftige, hvis du tilsætter groft mel, men de bliver stadig rigtig gode. Brug ikke en større mængde groft mel, da pølsehornene så vil blive alt for kompakte og tørre.
Kan man komme ketchup i?
Ja, du kan sagtens komme en lille klat ketchup i pølsehornene, inden du ruller dem sammen.
Fakta om opskriften
Måltid: Madpakke eller snack
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange pølsehorn får man ud af 1 portion: 16-18 stk.
Tidsforbrug:
Tid til at lave dejen: 10 min.
Samlet hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: 15 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pølsehornene
pr. stk | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 193 kcal | 3085 kcal |
Kulhydrat | 22 g | 349 g |
Protein | 8 g | 123 g |
Fedt | 8 g | 127 g |
Næringsberegningen er inklusiv smør i dejen (og naturligvis også inklusiv pølserne).