Pølsemix i ovn - lækker opskrift på pølsemixfad
Det her pølsemixfad er bare for lækkert! Tænk en blanding af flødekartofler og pølsemix, hvor kartofler, løg og pølser tilberedes i en skøn tomat-flødesovs med karry, så det smager ligesom den velkendte klassiker.
Ingredienser
til 3 personer- 600 g kartofler
- 1 løg (stort)
- 6 pølser
- 2 spsk olie
- 40 g smør
Flødesovs
- 2 dl fløde
- 200 g hakkede tomater
- 50 g tomatpuré
- 1 1⁄2 tsk salt
- 2 tsk paprika
- 4 tsk karry
- peber
Derudover
- 75 g revet mozzarella
Topping
- evt. ristede løg
Sådan laver du pølsemix i ovn
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Pil løget, halvér det, og snit det i tynde skiver. Skær pølserne i mindre stykker.
Kom både kartofler, løg og pølser op i et ildfast fad, og vend det med olie og smør. Sæt fadet i ovnen, og lad det stege i 20 minutter.
Rør fløde, hakket tomat, koncentreret tomatpuré, salt, paprika og karry sammen, og krydr med peber. Hæld flødesovsen i fadet, og vend det rundt, så kartofler og pølser er dækket af sovsen.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 25-30 minutter.
Drys retten med revet mozzarella, og gratinér retten i yderligere 10 minutter.
Den lækre omgang pølsemix kan serveres for sig selv, men den bliver kun bedre drysset med ristede løg.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale dette sindssygt lækre bøf bearnaise fad.