Porc au vin
Denne variant af Coq au vin med mørt svinekød, dybe toner af rødvin og let sprøde perleløg smager himmelsk. Den lange tilberedningstid giver retten ekstra saft og kraft.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g skinkeschnitzel
- 250 g champignoner
- 2 rødløg
- 40 g smør
- 2 tsk paprika
- 2 dl rødvin
- 1 glas perleløg
- 140 g tomatpuré
- 1 l vand
- 1 terning klar bouillon
- 1 dl piskefløde
- salt
- peber
Skær skinkeschnitzlerne ud i mundrette stykker. Rens champignonerne og skær hver champignon ud i kvarte, evt. i 6-8 stykker, hvis det er store champignoner.
Hak rødløgene groft.
Sæt gryden på komfuret, og skru op på middel varme. Start med at svitse rødløgene i ¼ af smørret til de er glasagtige. Kom dem derefter op i en skål.
Svits kødet ved middelhøj varme i paprika og halvdelen af det resterende smør (gerne af flere omgange), og kom det op i skålen til løgene.
Brug resten af smørret til at svitse champignonerne ved middelhøj varme, og kom efterfølgende kød og løg tilbage i gryden.
Tilsæt rødvinen og lad det koge i ca. 10 minutter.
Tilsæt perleløg, tomatpurre, bouillonterning og vand. Når bouillonterningen er opløst sættes der låg på gryden, og den skal derefter i ovnen ved 200 grader i 2-3 timer. Hold øje med den undervejs, især til sidst.
Tag gryden ud af ovnen, når der kun er nok væske til at dække alle ingredienserne.
Tilsæt piskefløden og smag retten til med salt og peber.