Lækre porrer i ovn
Super nem opskrift på porrer, der bages i ovnen med en lækker blanding af smør, hvidløg og citronsaft. De bagte porrer bliver helt møre og karamelliseres let på toppen, så smagen er helt i top.
Gå til:
Ingredienser
til4 personer
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
11 personer
12 personer
13 personer
14 personer
15 personer
16 personer
17 personer
18 personer
19 personer
20 personer
- 2 porrer (store)
- 1 fed hvidløg (stort)
- 40 g smør
- 2 tsk citronsaft
- salt
- peber
- 1⁄2 bdt persille
Sådan laver du ovnbagte porrer
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rens porrerne grundigt for jord. Skær dem igennem på langs, og skær hver halvdel i mindre stykker, så de kan være i fadet.
- Pil hvidløg, og pres det over porrerne i fadet. Fordel smørret ovenpå, og hæld citronsaften over. Drys med salt og peber.
- Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i 15 minutter. Fjern stanniolen derefter, og giv det yderligere 10-15 minutter, til porrerne er møre.
- Skyl persillen, hak den, og drys det over porrerne umiddelbart inden servering.
Se også:
Denne super nemme opskrift på bagt blomkål med karry.
Er der porrer tilovers?
Hvis du har porrer i overskud, kan du bruge dem i disse lækre retter:Kylling i fad med blomkål og ostesovs
Lækker porretærte med bacon
Nemt porrefad med oksekød
Se også madplanen her, hvor de ovnbagte porrer indgår én af dagene og resten af porrerne bruges i dejlig grøntsagsmos.
Næringsindhold for de bagte porrer
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 114 kcal | 455 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 23 g |
Protein | 2 g | 10 g |
Fedt | 8 g | 34 g |