Pull apart brød - lækkert brydebrød med ost og hvidløg
Dette pull apart brød, på dansk brydebrød, er spækket med ost og hvidløg og smager vildt lækkert. Jeg serverede brødet som en del af en buffet, men det passer også godt som f.eks. suppebrød eller som tilbehør til eksempelvis lasagne.
Ingredienser
til 1 form- 5 dl vand (lunken)
- 25 g gær
- 1⁄2 tsk salt
- 60 g smør
- 250 g sigtemel
- 450 g hvedemel
- 100 g smør
- 1 håndfuld persille
- 4 fed hvidløg
- 30 g revet parmesanost
Hæld lunken vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt salt. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det i vandet sammen med sigtemel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, og lad den derefter hæve et lunt sted i mindst en time.
Smelt smørret, hak persille, og pres hvidløg. Bland smør, persille og hvidløg sammen med revet parmesan i en skål.
Ælt dejen let igennem, og form små boller i den størrelse, du ønsker.
Brug en randform eller en springform til brødet – hvis du bruger en springform, kan du forme en kegle af stanniol og placere den i midten af formen.
Vend hver bolle i smørblandingen, og fordel dem så oven på hinanden i formen. Drys evt. med lidt ekstra parmesan på toppen. Bag brødet i ca. 25 minutter ved 200 grader.