Pulled chicken - nem opskrift i ovn
Mør, saftig, nem og ikke mindst super lækker pulled chicken, som blot skal marineres og derefter hygge sig nogle timer i ovnen. Vupti, så har du det bedste kylling, der nemt kan trækkes fra hinanden.
Video: Sådan laver du pulled chicken med kun 2 ingredienser
Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige i denne video, hvor nemt det er at lave pulled chicken med kun kyllingefilet og BBQ sauce som de eneste ingredienser. Bemærk, at der kun laves halv portion (2 personer) i videoen.Ingredienser
til 4 personer- 4 kyllingebryster
- 3 1⁄2 dl barbecuesauce (jeg bruger denne hjemmelavede barbecuemarinade, men man kan også sagtens købe en færdiglavet)
Fremgangsmåde
Kom kyllingen i en frostpose, og hæld barbecuemarinaden heri.
Massér marinaden godt ind i kyllingen, og lad det trække i et par timer – evt. natten over, hvis du har god tid.
Tilbered i ovnen
Pak kyllingen ind i stanniol, og hæld overskydende marinade ved. Steg kyllingen i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
Læg kyllingen på et skærebræt, og riv kødet fra hinanden med to gafler. Kom kødet i en skål, og smag til med lidt af marinaden, så al kødet får smag af barbecue.
Servér kyllingen med grønt på f.eks. fladbrød, mexicanske pandekager eller i quesadillas.
Skal det gå lidt hurtigere?
Hvis du ligger inde med en sous vide maskine, kan du med fordel tilberede kyllingen efter denne mega lækre opskrift. Så kan det gøres på 1 time.
Hvad kan man bruge pulled kylling til?
Jeg kan anbefale at bruge pulled chicken i disse super nemme opskrifter:
Fyldte avocadoer med kyllingLækre madpandekager med avocadocremeFantastisk kyllingeburger
Denne salat passer også super godt til det lækre kylling, hvis du gerne vil servere det som hovedret:
Suveræn pastasalat med bacon og lækker avocadodressing
Hvis du er vild med det amerikanske køkken og har barbecuesauce tilovers fra kyllingen, kan jeg også anbefale disse blomkålshotwings.
Hvor lang tid tager det at lave pulled chicken?
Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen:
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 297 kcal | 1189 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 147 g |
Protein | 29 g | 115 g |
Fedt | 3 g | 14 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve kyllingen og barbecuesaucen - ikke tilbehøret.