Pulled beef - opskrift i ovn
Lækker opskrift på pulled beef lavet i ovn, så det er super nemt at lave sindssygt mørt kød, der smager fantastisk. Krydderrubben og barbecuesaucen giver det en herlig smag, som passer perfekt i f.eks. en burger eller en wrap.
Ingredienser
til 4 personer- 1400 g oksebovklump
Krydderirub
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk chilipulver
- 3⁄4 spsk salt
- 3 spsk paprika
- 2 spsk brun farin
- 2 spsk barbecuekrydderi
Barbecuesauce
- 1 appelsin
- 2 dl barbecuesauce
- 1⁄2 dl æbleeddike
- 1 spsk paprika
- 1 fed hvidløg
- peber
Forvarm ovnen på 150 grader.
Afpuds oksebovklumpen for evt. sener og store fedtklumper. Skær den ud i fem-seks stykker, og læg dem op i et ildfast fad eller en stegeso. Bland alle krydderierne til rubben sammen, og gnid alle kødstykkerne godt ind i krydderblandingen.
Barbecuesauce:
Pres saften ud af appelsinen, og bland det med barbecuesauce, æblecidereddike og paprika. Pres hvidløget, og rør det i. Krydr med peber, og hæld det over kødet.
Dæk fadet til med stanniol, eller kom låget på, hvis du bruger en stegeso. Sæt det i ovnen, og giv det tre timer, til kødet er fuldstændig mørt og lige til at trække fra hinanden. Tag kødstykkerne op af saucen, og læg dem til side. Sigt saucen op i en gryde, og kog det op. Lad det koge ind, til der kun er cirka halvdelen tilbage.
Træk kødet fra hinanden med to gafler, og bland noget af barbecuesaucen i. Servér med resten af saucen ved siden af.
Obs!
Hvis du bruger en stegeso af ler, skal den fyldes med vand og stå en halv time og trække inden brug.