Rabarberkompot i gryde
Dejlig opskrift på rabarberkompot kogt i gryde. Super simpelt, men rigtig godt.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g rabarber
- 100 g sukker eller efter smag
- evt. 1 vaniljestang eller kanelstang (afhængig af hvad du skal bruge rabarberkompotten til)
Rens rabarberne godt og lad dem dryppe af. Skær dem i stykker på ca. 1-2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og tænd på lav varme. Rør rundt så det blandes godt sammen.
Når rabarberne begynder at afgive væske og sukkeret begynder at smelte, kan der evt. skrues lidt op for blusset (lav-middel varme).
Hvis rabarberkompotten skal bruges til desserter eller andre ting i "det søde køkken", kan der evt. tilsættes kanelstang eller vaniljestang, men hvis den skal bruges til f.eks. aftensmad, så udelad dette. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom både korn og stang i gryden.
Kom låg på gryden og lad rabarberkompotten simre i 15-20 minutter, eller til rabarberne er udkogt og kompotten har den ønskede konsistens. Hvis den er for tynd, kan du lade den simre lidt uden låg, så noget af væsken koges væk.
Tag evt. vaniljestang/kanelstang op af gryden. Smag til med yderligere sukker, hvis du synes det er nødvendigt.
Kan serveres både kold og varm.