Rabarberkylling i karry
Virkelig god rabarberkylling i en cremet sovs med karry, ingefær og kokosmælk. Laves i ovnen, så den er ekstra nem.
Ingredienser
til 3 personer- 400 g rabarber
- 200 g gulerødder
- 3 forårsløg som topping
- 1 fed hvidløg
- evt. 2 cm ingefær
- 1⁄2 dl vand (kogende)
- 1 hønsebouillonterning
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk karry (jeg brugte en mild, men du kan også bruge en stærk karry hvis du godt kan lide det spicy)
- evt. 2 tsk stødt gurkemeje (kan sagtens udelades)
- 1 ds kokosmælk
- salt
- peber
- ca. 400 g kyllingeinderfilet
Forslag til tilbehør
- ris eller blomkålsris
- mangochutney
Tænd ovnen på 210 grader.
Rengør rabarberne og skær dem i små stykker på ca. 1 cm. Kom dem i et ildfast fad. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Bland dem sammen med rabarberne.
Skyl forårsløgene, skær den hvide del i tynde skiver, og kom dem op i fadet. Læg de grønne toppe til side.
Pil hvidløget og skræl ingefæren. Hak begge dele fint og kom det i fadet.
Kog vandet (nemmest i en el-kedel) og hæld det i et stort decilitermål eller en skål. Smuldr bouillonterningen og rør den ud i vandet. Rør ligeledes sukker, majsstivelse og karry ud i vandet, og evt. gurkemeje. Bland kokosmælken i og krydr med salt og peber. Hæld karrysovsen over grøntsagerne i fadet og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Snit de grønne forårsløgstoppe fint og kom dem i en skål. Kog ris eller lav blomkålsris, eller hvad du ønsker af tilbehør.
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Læg dem i fadet og bag i yderligere 20 minutter.
Servér med de grønne forårsløg som drys. Mangochutney er også rigtig godt til rabarberkylling i karry - chutneyens sødme er perfekt til de syrlige rabarber.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 495 kcal | 1486 kcal |
Kulhydrat | 28 g | 85 g |
Protein | 34 g | 101 g |
Fedt | 26 g | 78 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på rabarberkylling - ikke ris, chutney eller andet tilbehør.