Velkomstdrink med rabarber
Den lækreste velkomstdrink med rabarber, der gør drinken sød og frisk på én gang. Drinken er en rabarbermojito, der laves på en sirup, men den kan også laves på saft. Perfekt på en varm sommerdag.
Ingredienser
til 5 liter- 700 g rabarber
- 1 bdt mynte
- 1 vaniljestang
- 500 g sukker
- 5 dl vand
Derudover
- 70 cl lys rom
- 1 bdt mynte til servering
- 2 limefrugter (økologisk)
- 2 l danskvand
- isterninger (ca. 4 poser)
Sådan laver du velkomstdrinken
- Skyl rabarberne, og skær dem ud i små stykker – du kan også bruge frosne rabarber, hvis de ikke er i sæson.
- Skyl mynten, flæk vaniljestangen, og kom rabarber, mynte, vaniljestang, sukker og vand i en i gryde. Kog det op, og lad det simre i 20-25 minutter, til rabarberne er helt udkogte.
- Si rabarberne fra, og kassér dem eller brug dem som kompot. Lad rabarbersiruppen koge videre, så den bliver tyktflydende. Lad siruppen køle af – den kan sagtens laves et par uger i forvejen.
- Skyl mynten, og skær limefrugterne ud i kvarte.
- Bland rabarbersirup, rom, mynte, lime, danskvand og isterninger i en stor beholder. Smag evt. til med ekstra sukker eller lime afhængigt af, hvor sød eller frisk du vil have din velkomstdrink.
Find flere gode velkomstdrinks lige her.
Hvor mange personer er der til?
I en portion på 5 liter er der til ca. 20 personer.
Kan man bruge færdiglavet rabarbersirup eller -saft?
Ja, det kan man godt, men så er man nødt til at smage sig frem til, hvor meget, der skal i. Koncentrationen kan nemlig være meget forskellig fra sirup til sirup.