Rabarbersorbet - opskrift med og uden ismaskine
Den her lækre opskrift på rabarbersorbet kan både laves med og uden en ismaskine. Den har den perfekte balance imellem det søde og det syrlige, og så giver rabarberne både en dejlig frisk smag og en vildt flot lyserød farve.
Ingredienser
til 1 liter- 400 g rabarber
- 5 dl vand
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 1⁄2 æggehvide (svarer til 1 bæger pasteuriseret æggehvide)
Rens rabarberne, skær enderne fra, og skær stængerne i små stykker. Kog dem sammen med vand, sukker og flækket vaniljestang i ca. 20 minutter.
Si saften, og mos resten af væsken ud af de udkogte rabarber. Lad den klare saft køle helt af.
Med ismaskine:
Kør den afkølede saft på en ismaskine, og kom stiftpisket æggehvide i efter ca. 20 minutter. Lad isen køre i ca. 45-60 minutter i alt.
Uden ismaskine:
Lav isen uden en ismaskine ved at fryse saften i en beholder og røre i den hver halve time. Kom stiftpisket æggehvide i efter ca. 30 minutter. Rør i den, indtil den har den ønskede konsistens, eller til den er helt frossen.