Ramsløgssmør
Det her ramsløgssmør smager bare super godt af skovens egen krydderurt og et strejf af citron. Det er nemt at lave, og så kan det opbevares i fryseren, så du altid har lækkert kryddersmør ved hånden.
Ingredienser
til 1 portion- 250 smør (stuetemperatur)
- 50 g ramsløg
- skal fra 1⁄2 økologisk citron
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk fint salt
Skær det bløde smør ud i små tern, og kom det op i en skål.
Skyl ramsløg grundigt, tør det, og hak det fint. Riv citronskal, og pres lidt citronsaft. Kom ramsløg, citronskal, citronsaft og salt i skålen, og pisk det godt sammen med smørret.
Kom ramsløgssmørret ud på et stykke husholdningsfilm, og form det til en lang pølse som på billedet. Rul filmen rundt om smørret, og læg det på køl.
Tip:
Hvis du opbevarer ramsløgssmørret i fryseren, kan det holde sig i op til 3 måneder, og så har du altid lækkert kryddersmør efter en kort optøning.