Ramsløgsalt
Ramsløgsalt har en god, skarp friskhed og en fantastisk farve. Det er virkelig simpelt at lave og så har du luksussalt til mange måltider. Mens det tørrer i ovnen, kan du sagtens lave andre ting.
Ingredienser
- ca. 35 blade ramsløg
- 1 dl havsalt
Sådan laver du ramsløgsalt
Skyl ramsløgene godt og dup dem tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Blend ramsløg og salt sammen i en minihakker eller foodprocessor, til ramsløgsaltet har en ensartet struktur uden "synlige" stykker af blade.
Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og tør i ovnen ved 50 grader indtil det er helt tørt (ca. 1-1,5 time). Rør i det hvert kvarter, og smuldr det så det ikke klumper sammen og tørres på alle sider.
Lad ramsløgsaltet køle af og kom det i et glas eller anden tætlukkende beholder. Så kan det holde sig i månedsvis.
Jeg kan også anbefale:
RamsløgspestoRamsløgolie