Ratatouille i ovn - nem og lækker opskrift
Virkelig lækker ratatouille som passer sig selv i ovnen. Rigtig god opskrift på nemt og flot tilbehør.
Ingredienser
til 4 personerTomatsovs
- 1 bdt frisk basilikum (tørret basilikum kan også bruges)
- 1 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- evt. 2 spsk balsamico
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Øvrige ingredienser
- Lidt olie til at smøre fadet og dryppe over grønsagerne
- 6 tomater
- 1⁄2 aubergine
- 1 squash
- 3 rødløg (pillede)
- lidt tørret oregano eller basilikum
- ca. 40 g parmesanost
Smør et ildfast fad med lidt olie (jeg brugte et fad på ca. 30x20 cm til 4 personer). Hak basilikum groft. Pres eller hak hvidløg. Kom hakkede tomater, basilikum, hvidløg, balsamico, salt og peber op i det ildfaste fad.
Skær tomater, auberginer, squash og løg i skiver. Skær aubergineskiverne i halve eller kvarte.
Læg skiftevis grøntsagsskiverne i fadet oven i tomatsovsen. Pensl med lidt olie på toppen, så grøntsagerne ikke bliver tørre og drys dernæst med lidt oregano.
Sæt ratatouillen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Riv parmesanosten, drys den over retten og bag i yderligere 20 minutter – til osten er gylden.
Servér f.eks. som tilbehør eller som en ret i sig selv med pasta, ris eller brød.
Næringsindhold for ovnbagt ratatouille
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 217 kcal | 870 kcal |
Kulhydrat | 24 g | 96 g |
Protein | 9 g | 38 g |
Fedt | 8 g | 30 g |