Regnbuekage
Super festlig regnbuekage med flotte farvede lagkagebunde og en lækker smørcreme. Den er faktisk nemmere at lave, end man skulle tro.
Se lige hvor lækker regnbuekagen ser ud.
Jeg pyntede kun siderne og lidt af toppen med krymmel, men du kan sagtens pynte hele kagen.
Jeg har brugt en springform med en diameter på ca. 26 cm i opskriften - se her hvis du skal bruge en anden størrelse springform.
Ingredienser
til 1 stkRegnbue-lagkagebunde
- 6 æg
- 200 g sukker
- 25 g vaniljesukker
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 2 tsk blå frugtfarve (se her hvis du vil bruge pastafarve i stedet for)
- 2 tsk grøn frugtfarve
- 2 tsk gul frugtfarve
- 2 tsk rød frugtfarve
- smør til at smøre springformen
Smørcreme med flødeost
- 425 g flormelis
- 30 g vaniljesukker
- 300 g smør (stuetemperatur)
- 350 g flødeost (stuetemperatur)
Pynt
- krymmel eller små Smarties eller M&M's (jeg brugte tivoli krymmel)
Start med at lave lagkagebundene
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig masse.
Bland bagepulver og hvedemel sammen. Sigt det i dejen, og vend det forsigtigt sammen.
Fordel dejen ligeligt i fire forskellige skåle (ca. 165-170 gram dej i hver portion). Farv hver portion med hver sin konditorfarve (blå, grøn, gul og rød).
Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør siderne.
Kom en farvet portion dej i, fordel den i formen, og bag den i 7-8 minutter ved 190 grader, til den er gennembagt.
Frigør forsigtigt lagkagebunden fra springformen, og lad bunden køle af på en rist.
Kom et nyt stykke bagepapir i formen, og hæld en ny portion farvet dej i. Bag den på samme måde, og fortsæt således med resten af bundene.
Tør evt. siderne af springformen af, inden der kommer en ny farve dej i, så farverne ikke bliver blandet sammen.
Lad de farvede lagkagebunde køle helt af, inden du samler lagkagen. Lav smørcremen imens.
Smørcreme med flødeost
Sigt flormelis og vaniljesukker. Pisk det bløde smør, og tilsæt flormelisblandingen lidt ad gangen.
Pisk herefter den stuetempererede flødeost i.
Saml regnbuekagen og pynt
Fjern bagepapiret fra den blå lagkagebund, og læg den på et lagkagefad. Smør et lag flødeostecreme på, og læg derefter den grønne bund på.
Smør igen et lag creme på, kom den gule kagebund på, og smør endnu et lag frosting på. Læg til sidst den røde lagkagebund på toppen.
Smør nu resten af smørcremen på toppen og siderne af lagkagen.
Pynt regnbuekagen med flerfarvet krymmel, små Smarties eller M&M's.
Sæt gerne kagen på køl et par timer inden servering, så den kan sætte sig.
Se også:
Flødebollelagkage (rigtig nem)
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan jeg bruge andre størrelser springform?
Ja, selvom kagebundene som udgangspunkt bages i en rund springform på 26 cm i diameter, kan du sagtens bruge andre størrelser. Klikker du på pilen over ingredienslisten, er det rigtig nemt at omregne opskriften til den størrelse springform, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,4 = 16 cm i diameter
- 0,6 = 20 cm i diameter
- 0,8 = 23 cm i diameter
- 1 = 26 cm i diameter
- 1,2 = 28 cm i diameter
- 1,3 = 30 cm i diameter
- 1,6 = 33 cm i diameter
Hvis du vil have en høj kage, kan du sagtens bage bundene i en mindre springform, end den ellers er beregnet til, men så er bagetiden nok et par minutter længere.
Kan den fryses?
Du kan fint fryse lagkagebundene. Smørcremen har en tendens til at skille, når den tøes op, så den vil jeg ikke anbefale at fryse.
Kan den laves dagen i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave kagen dagen før, den skal serveres. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at sætte sig i køleskabet et døgns tid.
Kan man bruge pastafarve i stedet for frugtfarve?
Ja, det kan man godt, men du skal bruge væsentlig mindre pastafarve. Prøv dig frem med lidt farve ad gangen, til du har den kraftighed på farven, du ønsker dig.
Lækre tilføjelser til kagen
Kagen smager som udgangspunkt rigtig dejligt af vanilje, men du kan fint tilføje forskellige smage til den. Frostingen kommer f.eks. til at smage som en dejlig citronmousse, hvis man tilsætter fintrevet citronskal og lidt citronskal.
Det er også rigtig lækkert med lidt knas i kagen, f.eks. i form af hakket hvid chokolade (eller mælkechokolade), hakket Daim eller finthakkede nødder.
Lav en nemmere regnbuekage i bradepande
I stedet for at lave lagkage, kan du lave en ekstra nem regnbuekage, hvis du laver denne bradepandekage med marcipan.
I stedet for at komme chokoladecreme på toppen, kan du lave flødeostecremen fra denne opskrift, dele den i fire lige store portioner, og dernæst farve hver portion i hver sin farve. Sprøjt herefter de forskellige farver frosting skiftevis på bradepandekagen.
Skal det være ekstra festligt, kan du også farve selve marcipankagen i én farve, f.eks. grøn så det minder om en giftkage.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker bliver der af kagen: Ca. 14-16 stk. afhængigt af hvor store stykker, man skærer
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for regnbue lagkagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 444 kcal | 7107 kcal |
Kulhydrat | 53 g | 853 g |
Protein | 5 g | 82 g |
Fedt | 23 g | 374 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 16 stykker.