Ris med grøntsager
Super dejlig opskrift på kogte ris med grøntsager i form af spinat, peberfrugt, hvidløg og persille. Risene får masser af smag og bliver lidt sundere, så de er perfekt tilbehør til f.eks. gryderetter eller andre sammenkogte retter.
Ingredienser
til 4 personerGrøntsager
- 75 g babyspinat
- 1 bdt persille
- 1 grøn peberfrugt
- 1⁄2 løg
- 1 fed hvidløg
- saft af 1⁄2 citron
- 1 dl vand
Til kogning af ris
- 2 spsk olivenolie
- 3 dl basmatiris
- 3⁄4 tsk salt
- 4 dl vand
Start med at ordne grøntsagerne
Skyl spinat og persille, og klem det fri for vand. Skær de hvide hinder og kerner fra peberfrugten. Pil løg og hvidløg. Blend grøntsagerne med citronsaft og vand.
Har du ikke en blender, foodprocessor eller lignende, kan du hakke det hele fint i hånden og mose det sammen med citronsaft og vand.
Tilbered risene
Varm olivenolien op i en gryde ved middel varme. Svits risene i olien i 3-4 minutter.
Tilsæt de blendede grøntsager og salt. Svits yderligere 2 minutter. Hæld vand over, og læg låg på.
Bring risene i kog, og skru ned på svag varme. Lad risene koge i ca. 14-15 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad grøntsagsrisene stå og trække i 10 minutter.
Har du prøvet blomkålsris?
Se her hvor nemt det er.