Risotto med parmesan og asparges
Suverænt lækker og cremet risotto med parmesan, asparges og porrer - en kombination, der virkelig scorer højt på velsmag. Derudover er det faktisk super nemt at lave, og retten kan også spises, hvis du er vegetar.
Ingredienser
til 3 personer- 2 porrer
- 2 stængler bladselleri
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 bdt asparges
- 1 bdt persille
- 3 dl risottoris
- lidt salt
- 2 dl hvidvin
- 9 1⁄2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl parmesanost
- 1 spsk smør
- 1⁄2 citron
- peber
- evt. brød (til servering)
Skær toppen af porrerne, og rens dem grundigt. Skær dem i tynde ringe. Skyl bladselleri, og hak det fint. Pil hvidløg, og hak også det fint. Svits porrer, bladselleri og hvidløg i olivenolien i en gryde ved middelvarme i ca. 5 minutter.
Skyl imens aspargesene, og knæk den træede ende af. Snit dem i små stykker. Hak persillen groft, og sæt asparges og persille til side til senere.
Tilsæt risottoris og en smule salt til gryden, og rør godt rundt.
Tilsæt hvidvinen, og lad det simre, til vinen næsten er fordampet helt. Hæld herefter grøntsagsbouillonen på - én stor suppeske ad gangen - og lad risene opsuge næsten al væden, inden der tilsættes mere. Herfra tager det omkring 20 minutter, før risottoen er færdig.
Tilsæt asparges og persille, når der er ca. 5 minutter tilbage af kogetiden.
Tag gryden/panden af varmen, når risene er møre. Rør parmesanost, smør og citronsaft i, og smag til med salt og peber.
Den cremede risotto med asparges smager rigtig lækkert med lidt ristet brød til.