Rispapirruller med rejer
Disse rispapirruller er en delikat kombination af rejernes bløde skaldyrsmag, friske og sunde grøntsager samt sød mango. Nedenstående mængder svarer til en hovedret for 2 personer eller forret/snack for 4-8 personer.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄2 mango
- 1⁄4 agurk
- 2 forårsløg
- 50 g sukkerærter
- 2 spsk ingefær
- 1 avocado
- saften fra 1 limefrugt
- 1⁄2 potte koriander eller mynte eller thaibasilikum
- ca. 200 g rejer (drænet vægt)
- 8 stk rispapir
Dip
- hoisinsauce
- peanuts
Fremgangsmåde
Skær skrællen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler - undgå den hårde kerne inde i midten.
Halvér agurken på langs, og skrab de bløde kerner ud med en teske - de skal ikke bruges. Skær agurken i tynde strimler.
Skær ligeledes forårsløg og sukkerærter i tynde strimler.
Skræl ingefæren og riv den eller hak den fint.
Halvér avocadoen på langs og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Skær det i tynde strimler og pres limesaft over - det forhindrer avocadoen i at blive brun.
Nip krydderurterne. Pres rejerne fri for væde.
Læg et stykke rispapir i blød i en skål med koldt vand i 10-20 sekunder - ikke for længe - så bliver det for blødt og går i stykker, når man ruller rispapirrullen. Det skal kun lige være blødt nok til, at man kan rulle det.
Læg det opblødte stykke rispapir på et skærebræt eller lignende. Læg lidt fyld midt på papiret og fold rispapiret ind over i den ene side, fold enderne ind, og rul den færdig. Skær den evt. over på midten.
Læg de færdige rispapirruller på et fad eller stor tallerken, og lav de andre ruller på samme måde.
Hak peanuts groft og kom dem i en skål. Hæld hoisinsauce i en anden skål.
Server rispapirrullerne med hoisinsauce og peanuts - dyp først i saucen og dernæst i peanuts.