Rispapirruller med grøntsager
Rispapirruller med grøntsager er både sunde og virkeligt velsmagende med masser af næring i de mange gode grøntsager. De kan alternativt rulles ved bordet, hvis du stiller et fad med vand frem, som rispapiret kan opblødes i.
Ingredienser
til 2 personer- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1⁄4 agurk eller squash
- 3 forårsløg
- 50 g sukkerærter
- 1⁄2 potte frisk koriander eller mynte eller thaibasilikum
- 1⁄2 mango
- 1 avocado
- saften fra 1 limefrugt
- 8 stk rispapir
- sød chilisauce eller sojasauce til dip
- evt. sesamfrø til pynt
Skær grøntsagerne i tynde strimler. Skær skrællen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler.
Skær avocadoen over på langs. Tag stenen ud og skrab frugtkødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler og pres limesaft over.
Læg et enkelt stykke rispapir i blød i koldt vand i ca. 15 sekunder. Ikke for længe - de skal kun lige blive bløde nok til at de er bøjelige. Hvis de bliver for bløde, går de i stykker når man ruller rispapirrullen.
Læg det opblødte stykke rispapir på et stort bræt. Læg snittede grøntsager, mango, avocado og krydderurt midt på rispapiret.
Fold rullen sammen - se hvordan på rispapir-pakken.
Læg rispapirrullerne på et fad - hele eller skåret i halve. Drys evt. med ristede sesamfrø og servér med sød chilisauce eller soja.