Ristede kikærter i ovn
Når kikærter ristes i ovnen, bliver de sprøde og knasende, så du kan spise dem som en lækker, salt snack. De er ultranemme at lave, så det er bare med at komme i gang.
Ingredienser
til 1 portion- 1 ds kikærter (265 g i drænet vægt)
- 2 spsk olie
- paprika
- hvidløgspulver
- salt
- lidt chiliflager
Sådan rister du kikærter i ovnen
Hæld kikærterne i en si, og skyl dem godt med vand. Lad dem dryppe lidt af i sien, og tør dem efterfølgende med et rent viskestykke.
Kom kikærterne i en frostpose sammen med olie og krydderier. Bland det hele godt sammen.
Hæld kikærterne ud på en bradepande beklædt med bagepapir, og drys med lidt ekstra salt. Bag dem i en 210 grader varm ovn ved varmluft i ca. 30-35 minutter, til de er sprøde og gyldne.
OBS! Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold lidt øje med dem, så de ikke brænder på. I nogle ovne kan det også være, at man skal skrue lidt op for at få kikærterne helt sprøde.
Lad kikærterne køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Spis dem som snack eller brug dem i en lækker salat med ristede kikærter.
Opbevaring af ristede kikærter
Du opbevarer bedst kikærterne i en lufttæt beholder, såsom tupperwarebøtter eller kagedåser. Undgå at opbevare dem i en plastikpose, da kikærterne i så fald bliver bløde.
Næringsindhold for opskriften
Kalorier: 558 kcal
Kulhydrater: 44 gram
Fedt: 33 gram
Protein: 15 gram
Er ristede kikærter sunde?
Ristede kikærter har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og proteiner og indeholder færre kalorier per 100 gram end f.eks. kartoffelchips. De er derfor et fint sundere alternativ til traditionelle snacks, men kikærterne skal naturligvis nydes med måde, da de totalt set indeholder relativt mange kalorier.