Ristet rugbrød med laks - lækre små hapsere
De lækreste små hapsere med ristet rugbrød og laks, der får fantastisk selskab af en helt suveræn flødeostcreme med krydderurter. De tynde strimler af agurk står i flot kontrast til laksen - både visuelt og smagsmæssigt.
Ingredienser
til 12 stk- ca. 4 skiver rugbrød
- lidt olivenolie
- 100 g flødeost
- 1⁄2 dl creme fraiche
- 1 spsk fløde
- 1 spsk citronsaft
- 1 bdt dild
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
- 0,3 agurk
- 100 g gravad laks eller røget laks
Start med at riste rugbrødet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Brug en udstikker på ca. 4-5 cm i diameter, og stik små cirkler ud af rugbrødet - jeg fik 3 cirkler ud af hver skive.
Læg cirklerne på en bageplade eller rist beklædt med bagepapir, og pensl dem med lidt olivenolie.
Rist dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde udenpå. Lad dem efterfølgende køle lidt af.
Lav flødeostcremen
Kom flødeost og creme fraiche op i en skål sammen med fløde og citronsaft, og rør det godt sammen. Hak dild og purløg fint, og rør det i cremen.
Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Anret de små hapsere med laks
Fordel flødeostcremen ovenpå cirklerne af ristet rugbrød.
Tag en kartoffelskræller eller lignende, og skær lange tynde strimler af agurken.
Skær laksen ud i strimler. Læg agurk og laks skiftevis ovenpå hinanden et par gange, og rul det sammen til en slags roulade. Placér det ovenpå flødeostcremen, og så kan de lækre små hapsere serveres.
Se også:
Lækre blinis med laks