Rødbedesalat med lakrids
Denne spændende salat laves med rødbedetern bagt med lakridssirup, som tilføjer de kraftige rødbeder lidt sødme og et strejf af, ja, lakrids. Salatens lakridsagtige aroma forstærkes af den sprøde fennikel, hvis smag også har en antydning af anis. Det helt rigtige modspil tilføres af den bløde, cremede feta.
Ingredienser
til 4 personer- 800 g rødbeder
- 1 spsk rapsolie
- 6 spsk lakridssirup
- salt
- peber
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 100 g fetatern
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i tern.
Bland rapsolie og halvdelen af lakridssiruppen sammen i en skål. Kom rødbedeternene i skålen og bland godt.
Læg rødbederne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Hæld resten af lakridssiruppen over rødbederne og drys med salt og peber. Bag i yderligere 15 minutter eller til de er møre men stadig har bid. Lad dem køle lidt af.
Hak rødløg fint og snit fennikel meget fint (evt. på et mandolinjern).
Bland de bagte rødbeder med fennikel, rødløg og fetatern i en salatskål.