Rødbedesalat med pinjekerner og vindruer
Denne rødbedesalat laves med smukke, mørkerøde rødbedetern, bagt i ovnen og de tilføjer salaten intens smag og er rige på alle mulige gode ting som C-vitamin, jern og mineraler. Pinjekerner giver et godt bid, mens vindruer og tranebær tilføjer en saftig friskhed. Fik jeg sagt at den oven i købet er fedtfattig?
Før vi går videre med opskriften vil jeg også lige opfordre dig til, at tage et kig på den her rødbedesalat, som jeg synes er verdens bedste (åbner i et nyt vindue).
Ingredienser
til 3 personer- 600 g rødbeder
- 3 spsk olie
- peber
- 250 g vindruer
- 1 løg
- 75 g blandet salat
- salt
- 50 g tørrede tranebær
- 25 g pinjekerner
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Kom dem i en plasticpose og hæld olien i. Så er det nemt at fordele olien på alle sider af rødbedeternene.
Fordel derefter ternene på en bageplade med bagepapir. Drys med peber.
Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Halvér vindruerne og hak løget fint. Skyl salaten og lad den dryppe af.
Drys de bagte rødbeder med salt, og lad dem køle af før de blandes med vindruer, løg, salat, tranebær og pinjekerner i en salatskål.
Server rødbedesalaten med en god dressing.