Rodfrugtfrikadeller
Brug de sunde rodfrugter i lækre rodfrugtfrikadeller. Det er en god idé at komme et par kartofler i farsen, da stivelsen gør det nemt at få den til at hænge sammen. Ellers kan du kombinere lige de rodfrugter du foretrækker eller har liggende.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g kogte rodfrugter (f.eks. kartofler, selleri, jordskokker)
- 1⁄2 løg (revet)
- 1 1⁄2 dl havregryn
- 1 æg
- 2 spsk mel
- 2 1⁄2 tsk salt
- peber
- fedtstof til stegning (gerne en blanding af olie og smør)
Mos de kogte rodfrugter godt. Kom de øvrige ingredienser i (undtagen fedtstof) og rør det godt sammen.
Det er en god ide at sætte det på køl herefter og lade farsen "sætte sig", så havregrynene får suget noget af den væske, der er i farsen.
Varm fedtstoffet på panden og kom rodfrugtfrikadellerne på panden med en spiseske - det er en god ide at komme lidt af pandens fedtstof på skeen, så farsen lettere slipper skeen.
Steg frikadellerne på begge sider og hold dem varme i ovnen.