Rødkålssalat med vindruer
I denne salat forenes den let bitre rødkål med frisk persille, syrlig citron og søde vindruer.
Den sødlige dressing er en skøn ledsager til rødkålssalatens smag, og hvis du serverer salaten til noget lækkert kød, så favner måltidet alle grundsmagene.
Ingredienser
til 10 personer- 800 g rødkål
- saften af 1 citron
- 1 løg
- 400 g vindruer
- 1 bk bredbladet persille (à 75 g)
- evt. 150 g pekannødder
dressing:
- saften af 1 citron
- 1 dl dijonsennep
- 1 1⁄2 dl akaciehonning
- olie efter smag
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Snit rødkålen fint. Kom den i en skål og pres citronsaft over.
Hak løget fint, og kom det i skålen. Halvér vindruerne og fjern eventuelle sten. Skyl persillen godt og hak den groft. Vend druerne og persillen i salaten.
Rist evt. pecannødder på en tør pande. Lad dem køle helt af før de tilsættes til rødkålssalaten.
Dressing:
Pres citronsaften ned i en skål. Tilsæt sennep og honning, og rør det godt sammen. Tilsæt olien lidt af gangen (mens der røres), indtil dressingen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Servér rødkålssalaten og dressingen som friskt og lækkert tilbehør til den tunge julemad, eller måske til en god bøf eller steg.
Se også:
Den her dejlige rødkålssalat med appelsin, æbler og en lækker dressing - perfekt tilbehør.